Home  |  Welkom  |  Route  
|
  Reisverslag  
|
  Foto's  
|
  Film  
|
  Info  
|
  Contact
 

¡Bienvenidos!
Welkom op onze Zuid-Amerika website!

Zuid-Amerika, lange tijd was dit totaal onbekend terrein voor ons, maar daar is nu verandering in gekomen. We maakten een schitterende backpackreis van 2 maanden door Peru, Bolivia, Argentinië en Chili en we sloten onze vakantie af met een verblijf op het mysterieuze Paaseiland.

We hebben o.a. de 4-daagse Inca Trail gelopen in Peru, van de meest dodelijke weg gemountainbiked in Bolivia, de meest adembenemende landschappen gezien in het zuidwesten van Bolivia en het noorden van Chili, de meest lekkere steaks gegeten in Argentinië, op een van de meest afgelegen eilanden ter wereld de moai’s gezien en ik ben verliefd geworden op de alpaca. Kortom; een geweldige reis!

Het enige dat we vooraf geboekt hadden waren de eerste hostelovernachtingen en de vliegtickets bij LAN; we vlogen heen via Madrid en Lima naar Arequipa, tussendoor nog naar Paaseiland, en terug naar huis vanaf Santiago de Chile. Ook de Inca Trail hadden we al maanden vantevoren vastgelegd, aangezien de Inca Trail snel vol zit en er maar 500 personen mogen starten. Voor de rest hebben we alles ter plekke bepaald, heerlijk! Zo zijn er ook wat wijzingen in ons – globaal opgezette – plan gekomen. In Bolivia hadden we het plan nog een trek te doen of een aantal dagen de jungle in te gaan, maar hier hadden wij op dat moment niet zo veel zin in. Omdat we daardoor wat tijd over hadden besloten we spontaan een uitstapje van een aantal dagen naar Argentinië te maken, wat ons uitermate goed beviel en wat zeker smaakte naar meer.

We hebben in Peru en Bolivia voornamelijk met het openbaar vervoer gereisd; één keer een nachtbus en verder veel lange afstandsbussen. We boekten twee binnenlandse vluchten van La Paz naar Sucre (Bolivia) en van Iquique naar Santiago (Chili). In Argentinië hebben we een paar dagen een auto gehuurd om de prachtige omgeving rond Salta te bekijken en ook in Chili hebben we voor 10 dagen een 4 x 4 pick-up gehuurd om over de altiplano te crossen. Op Paaseiland huurden we een Suzuki Jimny voor 4 dagen.

Na het lezen van verschillende reisverslagen hopen wij met onze site ook een leuke bijdrage te kunnen leveren voor de mensen die zelf ook plannen hebben naar Zuid-Amerika te gaan, of voor de mensen die gewoon geïnteresseerd zijn. Treedt binnen in de wondere wollige wereld van de vizcacha’s, vicuña’s, guanaco’s, lama’s en alpaca’s...

Groetjes,
Martijn en Lonneke